söndag 11 april 2010

Typiskt...

Igår så syddes det fast remmar på mina nya fina handsydda medeltidsskor... Så det skulle bara i färgbad, sen så skulle de vart klara! Tjoho!

Men de var bara klara i ca en halvtimma, för under 45 obevakade sekunder så lyckades en liten 14veckors valp vi passar, sno ena skon från bordet, tugga i sig remmarna och halva ovanlädret. Tror ni att jag var glad då eller??! Så nu har jag bara en sko. Suck.


Men ska se till att den andra skon blir färdig. Igen. Så snart som möjligt, då vi ska åka till Leksands medeltidsmarknad 28-30 maj med föreningen! Ser verkligen fram emot detta!

Är det någon av er som ska dit?


Ska idag påbörja ett nytt projekt - en pälsfodrad hätta, så man inte fryser ihjäl under marknaden i maj... :) Lägger upp allt om det senare!

fredag 9 april 2010

Åderlåten (på modernt sätt)


Tyvärr så har jag haft fullt upp på senare tid... Skriver just nu min magisteruppsats i arkeologi så hela mitt liv är dedikerat åt detta.

Men så fort jag får en ledig stund över så ska jag skriva fler inlägg om hantverk och medeltid!


Dock, som rubriken säger, så blev jag åderlåten igår. På modernt sätt kan tilläggas.
Jag gav alltså blod! Tycker att de som kan borde ge blod... Så är du inte blodgivare så bli det! :)
Kan jag, kan ni! Var tidigare helt maniskt blod-fobiskt och svimmade vid minsta åsyn av blod. Men sen tog jag tag i mig själv och blev blodgivare!

Åderlåtning var under medeltiden en universalkur mot det mesta. Man tappade blod ur patienten med förhoppningen om att dränera sjukdomen ur kroppen... Dock tror jag inte att dagens åderlåtning botar givaren själv på så sätt som det kan rädda livet för mottagaren. Däremot så blir jag piggare ett par dagar efter blodgivning, då blodet nybildas.


Är ni läsare blodgivare?