torsdag 6 januari 2011

Lite bilder från Medeltidsveckan -10

Fick nyss lite bilder på mig och fästmannen skickade till mig från svärfar. Insåg att det är de enda bilderna på oss i medeltids-stass och de enda på min fina blå klänning.
Ingen toppkvalité kanske, men så ni kan se hur vi ser ut i alla fall!

Jag, fästmannen Magnus och hans bror Fredrik. Magnus hosor var ett hastverk som blev klara 20min innan bilden togs... Så de är ingen hit direkt kanske. För Fredrik var det den första medeltidsveckan, och det resulterade i ihopskrap av passande kläder samt att han sydde sin fina struthätta!

Jag och Magnus i fönstret på Kapitelhusgården!

Jag och kompisen Sirie som fått låna min röda klänning! Visst är vi söta? :) Har ju missat att berätta att jag sytt en veckad (frilled) huvudduk som jag älskar! På bilderna ovan har jag den i nunne-stil, men har lyckats få till lite tuffare uppsättningar. Bilder på detta kommer kanske senare!

tisdag 4 januari 2011

Nytt år - nya projekt!

Tänkte bara meddela att jag varken slutat skriva, medeltida mig eller andas...
Har haft fullt upp, men känner hur det kliar i hantverksfingrarna!

Är färdig med mina skor (de som blev haft uppätna) och har även sytt klart en pälsfodrad hätta samt en ny klänning i underbart blå ull!
Då tomten kom med en kamera till mig i julklapp så kan jag lättare lägga upp bilder här, så den som väntar på något gott!